← Palaa hevoslistaukseen

Iztacalco  "Salsa"

Rotu hannoverinhevonen Koulutustaso ratsutus aloitettu 3/2019
Syntymäaika 01.10.2017 Painotus esteratsastus
Ikä, ikääntyminen 4-vuotias, satunnainen Kotitalli liisingissä ja ratsutuksessa Auburn Estatessa
Väri rautias (ee/Aa) Rekisterinumerot VH18-011-0237, #PKK2909
Sukupuoli tamma Omistaja Verneri Kaajapuro (VRL-08682)
Säkäkorkeus kasvaa n. 167 cm korkeaksi Kasvattaja Julia Luoti (VRL-11303)

Saavutukset

KTK-II 3/2019
VIP MVA 4/2019
Finest 1/2019
Valio Tamma 1/2019
EV-II 1/2019

Jälkeläiset (1)

s. 20.1.2019, fwb-o. Kallan Leafrain, i. Leafocean Zei


Salsa on sellainen hyväntuulinen hölmö, joka ei ole turhan tarkka mistään. Se tutkii maailmaa korvat hörössä, välittämättä vaikka rapatessa välillä vähän roiskuisikin. Tamma ei säpsy tai säiky, mutta puhisee ja pöhiseen senkin edestä: uusia asioita lähestyvä Salsa kuulostaa siis erehdyttävän paljon possujen taloa kaatavalta isolta pahalta sudelta.

Tamman välittömyys tekee siitä miellyttävän hoidettavan, joten arki Salsan kanssa on varsin mutkatonta. Eniten rautiaan carpe diem -elämänasenteesta kärsivät sivulliset uhrit, kuten loimet ja riimut. Salsan varusteiden mystinen hajoilu ei selity edes tarhakavereiden hampailla, sillä samaan lopputulokseen on päästy tutkitusti silloinkin, kun tamma tarhaa yksin. Leikkisän ja eloisan rautiaan puuhastelun sivutuotteena syntyvät varusterikot oikealla suhtautumisella köyhdyttävät onneksi vain lompakkoa, eivät liioin järkeä.

Ratsuna Salsa on erittäin potentiaalinen estehevosen alku, joten sen kehitykselle on asetettu suuria odotuksia. Tammaksi rautias on varsin kookas ja sillä on matkaa voittavat, puhtaat askellajit.

Sukutaulu

i. Imperos Zander
hann, prt, 171 cm
ii. Zephys (EVM)
hann, vrt, 172cm
iii. So Zephyr (EVM)
iie. I Eye (EVM)
ie. Imperos Hayze (EVM)
hann, trn, 168cm
iei. Tolle Wolken (EVM)
iee. Imperos Ziel (EVM)
e. Crushcrushcrush
xx, prt, 164 cm
Fn, EV-I, XLA-II
ei. Jaguer (EVM)
xx, m, 168 cm
eii. Mig Jagger xx (EVM)
eie. Smirnoff xx (EVM)
ee. Burn It (EVM)
xx, prt, 163 cm
eei. Follow Forever xx (EVM)
eee. Combinated xx (EVM)

ii. Zephys oli komea ja vaikuttava vaaleanrautias hannoverinhevonen, jolta löytyi säkää 172cm. Zephyksi kutsuttu temperamenttinen ori syntyi Saksassa kasvattajalleen, jossa siitä kaavailtiin kovemman luokan estehevosta, ja sellaisen kasvattaja siitä saikin, sillä aika pian Zephyssä huomattiin olevan valtavasti piilevää potentiaalia, joka saatiin kaivettua siitä esiin. Kilpauransa aikana Zephy voitti lukuisia näyttelyitä ja niiden lisäksi se pärjäsi vallan mainiosti myös esteradoilla. Ori kilpaili aktiivisesti kansainvälisissä kilpailuissa, voittaen useita mestaruuksia. Zephy oli yksi kasvattajansa tunnetuimmista hevosista kautta aikojen ja sillä onkin reippaasti yli viiskymmentäkuusi jälkeläistä. Ori lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi 28- vuotiaana omalla kotitallillaan.

ie. Imperos Hayze oli yksi tunnetuimmista kilpahevosista kultaisina vuosinaan. 168-senttinen tummanruunikko oli erittäin menestyksekäs estehevonen, joka kilpaili itsensä kahtena vuotena peräkkäin maailmanmestaruuteen. Tamma syntyi Saksassa, josta se myyntiin pian syntymänsä jälkeen Ranskaan ja sieltä taasen Hollantiin. Imperos Hayze oli hyvin lempeä hevonen ja se sopeutui hyvin muuttuvaan ympäristöön sekä palautui hyvin matkan ja kilpailemisen rasituksista. Tamma kilpaili aikansa menestyksekkäästi, kunnes se kuuluisa alamäki alkoi: tapaturma, joka muutti sormianäpäyttäen kaiken. Sateisen aamun jälkeen Derbykenttä oli ollut kostea, joten kentässä oli pitoa tuskin lainkaan vaikka hokkikengät löytyikin jalasta. Jotain tapahtui vaikeakulkuisella okserilla, josta Imperos Hayze tuli kuperkeikalla läpi ja siinä rytkässä meni vasen takanen. Kuntoutuksista huolimatta jalkaa ei saatu kuntoon, joten oli aika laittaa pillit pussiin. Imperos Hayzen oli aika muuttaa takaisin Saksaan, jossa se sai jatkaa elämäänsä siitostammana. Tamma nukkui pois 18- vuotiaana, jättäen jälkeensä kuusi hienoa jälkeläistä.

(ISÄN PUOLEN SUKUSELVITYS © VRL-14527)

ei. Jaguer on laukkasukuinen ori, jonka luonne on yhtä tulta ja tappuraa. Nuori musta on todella kilpailuhenkinen eli ihanteellinen laukkuri. Orii on kilpaillut laukkaradoilla jo kymmenen lähdön verran ja voittanut niistä puolet. Epäilemättä se onkin yksi kasvattajansa Robertin silmäteristä, niin menestyksen kuin upean ulkonäkönsä vuoksi. Yönmustan värinsä lisäksi orii hurmaa suurilla silmillään ja pitkällä sekä korkealla juoksijan rakenteellaan.
Laukkaradoilla menestyksen jälkeen Jakesta kaavaillaan tavoitteellista kenttäratsua vaativalle puolelle, sillä se on näyttänyt osaamistaan myös estepuolella. Tälle herralle korkeus ei ole este eikä hidaste!

Välillä omaa tahtoaan noudattavalla Jakella on jo jälkikasvua kahden tammavarsan verran, joista Kertun sisarpuoli on suuntaamassa kenttäratsuksi. Orii on jättänyt jälkensä jälkikasvunsa luonteeseen vahvasti eikä siten sen seuraajat ole mitään helpoimpia käsiteltäviä, varsinkaan ratsastettaessa.

ee. Burn it xx on suurimmaksi osaksi ratsusukuinen ja esteratsastukseen painottunut tamma. Punarautias on kiertänyt nuorempana laukkalähtöjä, jääden kuitenkin ilman kunniasijoja. Ratsuksi siirtyessään Babesta on kuoriutunut potentiaalinen esteratojen ruusukehai. Babe on edennyt nopeasti metrin luokista 130cm luokkiin ja voittanut useamman luokan tai vähintään sijoittunut. Täysiveritamma pitkineen sukkineen on kaunis ilmestys palkintojenjaossa lihaksikkaiden puoliveristen vierellä!
Täysiverinen on ihanteellisessa kisahevosen iässä ja se kilpaileekin tällähetkellä Englannissa aluetasolla menestyksekkäästi kasvattajan tyttären Amyn ratsuna.

Luonteeltaan Babe on aina ollut rauhallinen, huolehtiva varsoistaan ollen kasvattajansa suosikkiemä, mutta tarkka ratsastettaessa, kuten on sen jälkikasvukin. Kerttu on tamman viides ja viimeinen varsa, synnytyksen jälkeisen komplikaation takia, mutta kuopuksena lupaa jatkaa muiden tapaan potentiaalista ratsusukua.

(EMÄN PUOLEN SUKUSELVITYS © VRL-11303)

Lue Salsan päiväkirjaa

Näyttelymenestys

ARVOSTELUT
3/2019 PKK 87. KTK-tilaisuus - KTK-II
16 + 18 + 17 = 68%
"Lihakseton kaula. Ilmeikäs. Hyvä turpa ja pään muoto. Ej kuristuneet. Selkeä, omaleimainen toteutus."
"Kauttaaltaan erinomainen tammaleima. Kaunis, viehättäväilmeinen pää ja kaula. Heiveröiset sääret. Lautanen lyhyt ja jyrkkä, takaosa voimattoman oloinen. Toteutus varmaotteinen ja omaleimainen."

1/2019 ARVO - Valio Tamma
21+21+24+22, ka: 22p
"Erinomainen tammaleima! Lihaksikas runko, oej lihasköyhä. Utelias katse.".

1/2019 Estevarsojen laatuarvostelu - EV-II
6p + 8p + 5p + 3p + 2p + 3p = 27p

PKK:N ALAISET NÄYTTELYT
1) 19/12/18 - Kaajapurojen talli - Estetammat - EO-Sert - tuom. Tiia
2) 30/12/18 - DS Valmennustalli - Puoliveritammat - EO-Sert - tuom. Kaneli
3) 06/01/19 - Saariston hevosopisto - Muut hevostammat - EO-Sert - tuom. Jutta
4) 27/01/19 - DS Valmennustalli - Hevostammat - EO-Sert - tuom. Lynn
5) 17/02/19 - Kaajapurojen talli - Puoliveritammat - BIS5, KTK-Sert - tuom. Lynn & Arnika

4) "Erinomainen tammaleima, kaunispiirteinen pää ja hyvänmittainen kaula. Hennot ja lihasköyhät kuivat jalat, etenkin oej sääri kurtistunut. Lautanen voisi olla loivempi."

SALSA ON VIRTUAALIHEVONEN | SALSA IS A SIM-GAME HORSE