ARVO

Virtuaalinen piirroshevosten keskiarvorakennearvostelu

12. tilaisuus, tammikuu 2021


Säännöt:

- Tilaisuuteen otetaan maks. 20 hevosta arvioitavaksi
- Yhdeltä omistajalta maks. 1 hevonen tilaisuuteen
- 12. tilaisuudesta alkaen edellisen tilaisuuden tuomareilla on ollut oikeus tuoda tilaisuuteen 1 lisähevonen, jota ei lasketa 20 osallistujan kiintiöön
- 7. tilaisuudesta alkaen ja 12. tilaisuudesta alkaen tarkentunein säännöin on muillakin ollut mahdollisuus ilmoittaa tilaisuuteen lisähevonen tietyin ehdoin, ks. osallistumisohjeet
- Hevosella täytyy olla sivuillaan piirretty rakennekuva
- Tammat vähintään 4 vuotta, orit/ruunat vähintään 3 vuotta
- Sivuilta tulee selvitä vähintään hevosen rotu, sukupuoli ja ikä
- Uusinta-arvioon ilmoitettavan hevosen arvostelussa on täytynyt olla vähintään yksi tilaisuus välissä

VIP 17.01.2020, tai kun tilaisuus on täynnä

Osallistuminen Keskustassa muodossa:
12. tilaisuus
Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

POISTA TÄHDET!

Halutessasi voit ilmoittaa hevosen myös jonoon:
12. tilaisuus
Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

JONO: Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

Jono & tuomareiden lisähevoset, päivitetty 12. tilaisuuden yhteydessä
- Osallistumismäärä on 12. tilaisuudesta alkaen 20 + 4 tuomareiden lisähevosta
            Tässä tilaisuudessa: ScrewDriver, Jassu L., alaera, Jemiina
- Jos tilaisuuden 20:n hevosen kiintiöön jää vapaita paikkoja, tilaisuuteen voi tuoda ylimääräisen hevosen. Vapaat paikat täytetään seuraavin perustein:
        1. Edellisen tilaisuuden aputuomarin ylimääräiset hevoset (1kpl/aputuomari)
            Tässä tilaisuudessa: Inna
        2. Tilaisuuteen osallistuvien muiden henkilöiden ylimääräiset hevoset nopeusjärjestyksessä (1kpl/osallistuja)

Tammikuun tilaisuuden tuomarit: Lynn, alaera, Anne ja Inna. Aputuomarina Jesse ja Kioja.


Tuomariksi? Tuomarilta vaaditaan ainoastaan näyttöä aktiivisuudesta virtuaalimaailmassa (esimerkiksi linkki omaan talliin tai vaikka yksityisen sivuille), anonyymien sekä epäaktiivisten tuomareiden välttämiseksi. Tuomarin ei tarvitse olla piirrosharrastaja, ainoastaan kiinnostus rakenteiden arvioimiseen riittää. Tuomarit saavat selkeät raamit arvioitavista osa-alueista, joista antavat numerohaarukan mukaan mielestään hevosen ansaitsemat pisteet. Hevosen lopullinen palkinto määräytyy kaikkien tuomareiden antamien pisteiden keskiarvon mukaan. Tuomarointi sitoo ainoastaan yhteen tilaisuuteen ja sen saattamiseen loppuun: jokaisessa tilaisuudessa tuomarit rekrytoidaan uudelleen.

Aputuomariksi? Tilaisuuksiin otetaan aputuomari, joka pisteyttää tarvittaessa tuomareiden piirtämillä kuvilla osallistuvat hevoset. Aputuomarilla on muita vähemmän arvioitavaa, ja tehtävä sopii kiireisempäänkin aikatauluun tai henkilölle, joka on kiinnostunut kokeilemaan tai harjoittelemaan tuomarointia.


Tuomarirekry ja osallistuminen Keskustassa


TULOKSET


A) Samuel Vainio - Silverfoxes Hell or Highwater
15+16+14+14.5, ka: 14.875p - Oiva Ori
"Ryhdikäs ori, jolla on hyväkuntoinen, kiiltävä karvapeite ja valpas ilme. Melko hyvänmittainen, ylälinjasta kaartuva kaula liittyy korkealle runkoon. Säkä epäsäännöllisen mallinen, jalat turvoksissa. Hyväkuntoiset kaviot. Voisi olla napakammassa lihaskunnossa. Kohtalaiset leimat."

B) aksu - EP Mutteri
20+20+22+21, ka: 20,75p - Valio Ori
"Erinomainen rotuleima, voisi olla kirkkaampi orileima. Kiltti katse, tammamaisen pitkä runko. Kokonaisuutena matala työhevostyyppinen suomenhevonen, jolla vahvat jalat. Seisoo hieman hajallaan. Kaunis toteutus: varmaotteinen line ja syvin kontrastein toteutettu väritys sointuvat yhteen."

C) Veera R. - PP’s Tamkje
15+15+15+15, ka: 15p - Laatu Ori
"Vaalea tausta olisi eduksi tälle kuvalle ja tummalle hevoselle: nyt se täytyi kopioida sellaiselle arviointia varten. Näyttävä, kaunisilmeinen kokonaisuus. Hyvät leimat. Säkä on korkea ja lyhyt, lavassa hyvä pituus. Aavistuksen etupainoinen kokonaisuus. Seisoo takaa hajallaan ja kaviot ovat liian pystyt. Tekniikka on rauhallinen ja miellyttävä."

D) Deadwood Rangers - Zone
12+12+12.5+12, ka: 12.125p - Oiva Tamma
"Hyvä rotuleima ja käyttötarkoitukseensa sopiva hevonen, esitetty käyttösuunnalle ominaisessa asennossa. Hyvä rintakehän syvyys ja mittasuhteet pääosin kunnossa, niihin selvästi panostettu. Väritystyöskentely ei aivan vastaa yksityiskohtaisuudeltaan mittasuhteiden oikeaoppisuutta. Toteutus kaipaisi vielä huolittelua mm. ääriviivojen sulavuuden ja värisävyjen rikkauden suhteen, vaikka haastavan värin kanssa ollaankin jo oikealla suunnalla. "

E) Anne - Kaputsiino
17.5+17+16.5+17, ka: 17p - Laatu Ori
"Upea toteutus: kaunis väri ja miellyttävä puuväritekniikka. Jykevä, työhevostyyppinen kokonaisuus. Ahdas pään ja kaulan liittymä, ruunamainen ilme. Ei esitetty edustavimmassa asennossa. Vahvat, pitkät lavat ja takaosassa hyvät mittasuhteet."

F) A. Paju & A. Ismailov - Londona Woods
18.5+20+18.5+18, ka: 18.75p - Laatu Tamma
"Hyväleimainen hevonen, tammaleima voisi olla hivenen kirkkaampikin. Hyvinrakentunut etuosa ja viehättävä suoraprofiilinen pää, ej vuohisissa aavistus heikkoutta. Matala säkä, kauttaaltaan melko suora selkälinja. Suoranpuoleiset kintereet ja pystyhköt vuohiset ja kaviot takana (tosin vtj osalta esitysasento korostaa piirrettä). "

G) Lithy - Bellevué
20.5+19.5+20+19, ka: 19.75p - Valio Tamma
"Kaunis, keveä tamma, ensivaikutelmaltaan hyvin käyttötarkoitukseensa sopiva. Tarkkaavainen ilme, sievä siro pää. Tilava rintakehä ja esteratsulle soveltuva lapa. Näyttää seisovan takaa ristissä. Kaunis väri ja sopusuhtainen kokonaisuus."

H) VRL-01544 - Marilou de Mousson
16.5+16.5+16.5+17, ka: 16.625p - Laatu Tamma
"Kauniinvärinen ja persoonallinen tamma. Rotuleima saisi olla vahvempi, tammaleima hyvä. Suurehkot kaviot, voimaksluiset jalat ja pieni pää. Hyvät rungon mittasuhteet. Hieno, muistettava väri. Rauhallinen mutta tarkkaavainen yleisilme."

I) Eemil Sodantaival- Geralt frá Ljósskógur
17.5+18.5+17.5+19, ka: 18p - Laatu Ori
"Erinomainen rotuleima, sukupuolileima hyvä: vielä aavistuksen kehitysvaiheessa, lihaksisto rakentumassa. Suuriluinen pää, ventoisen oloinen niska harjan alla, ej kokkapolvi. Rungon mittasuhteet kunnossa. Upea väri, taiteellinen tekniikka ja oriilla elinvoimainen katse."

J) Marjahilla - He iti te mea hanga
15+14+15.5+15, ka: 14.875p - Oiva Tamma
"Rodun kuvaukseen sopiva suoraprofiilinen pää ja jykevä, tilava rintakehä. Tammamainen, pitkä runko. Jalkojen luustossa hieman puutteita. Upeita värisävyjä ja pehmeä toteutus, väritys voisi seurailla vielä tarkemmin hevosen lihaksistoa ja luustoa."

K) Kioja - Rosegarden’s Spellborn
13.5+13+13.5+14, ka: 13.5p - Oiva Tamma
"Rotuleima voisi olla vahvempi, melk täysverimäinen. Tammaleima kohtalainen. Terävät ryntäät, kaula kiinnittynyt heikonoloisesti runkoon. Pitkät sääret, polvien ja kintereiden yltä hieman kurtistuneet jalat. Kirjava väri toteutettu varmasti ja taidokkaasti. Mustassa karvassa upeita sävyjä."

L) VRL-05175 - Cabarnagh Padraic
19+19+20+21, ka: 19.75p - Valio Ori
"Komea, lempeäilmeinen ori, jonka tunnistaa rotunsa edustajaksi. Rodulle tyypillinen pyöreä poski, vahvat lavat ja jalat. Jouhet upeassa kunnossa. Toteutuksessa yhdistyy hauskalla tavalla siisti, ohut line ja eloisa, lähes luonnostelevainen maalauksellinen väritystekniikka."

M) Måns - Gobbericy
20+17.5+18.5+18, ka: 18.5p - Laatu Ori
"Rotuleima hyvä, sukupuolileima voisi olla vahvempi. Tasapainoinen runko, lihaserottuvuutta saisi olla enemmän Kaula lihakseton, hyvä avoinainen niska. Lyhyt suunpieli, persoonallinen katse. Kaunis, punainen karvapeitteen väri."

N) Dierk Mayer - Sarotti Z
18+16.5+19+19, ka: 18.125p - Laatu Tamma
"Erinomaiset leimat, hyvin vahva tammaleima. Kaunis kuiva pää ja kaula. Pyöreä, tasapainoinen runko. Käyrät kintereet, etujalkojen asennot hyvät. Selkeä tekniikka, hieno ruunikon väri."

O) Rähinä - Salmiakki-Kuningas
14+13+13+13, ka: 13.25p - Oiva Ori
"Hyvä tyyppileima, edustaa vanhantyyppistä suomiravuria, mutta varsamainen ja lihakseton, pienhköt kaviot, turvonneet vuohiset. Persoonallinen tekniikka. Suloinen ilme ja ryhdikäs esitysasento, virkeän ja eloisan oloinen hevonen."

P) VRL-10480 - Machairdontinae
18.5+19+20+18, ka: 18.875p - Laatu Tamma
"Erittäinen hyväleimainen tamma. Näyttelyasento hieman ryhditön, mutta ystävällinen yleisilme. Kaula huomattavan pitkä, oej sääri kurtistunut ja polvi pienehkö. Syvä, tilava rintakehä. Hyvässä harrastehevosen lihaskunnossa, kaunis karvapeitteen väri."

Q) Valo - A.T La Jefa
11+11+12.5+12, ka: 11.625p - ei palk.
"Esitysasento hankaloittaa arvostelua, rakennekuvan tulisi olla suoraan sivusta kuvattu. Rodunomainen pään profiili, kaunis syvänmusta väri. Ponimainen pyöreälinjainen kokonaisuus."

R) Isabella - JB Mirameir
17+15+18+16, ka: 16.5p - Laatu Tamma
"Sympaattinen suurikorvainen tamma, jolla erinomainen sukupuolileima. Lyhyehkö kaula, vahvalapainen, syvä rintakehä. Oej kokkapolvinen. Takajaloissa suoranpuoleiset kintereet, esitysasento korostaa piirrettä. Kaunis vaalea väri ja varma, hallittu tekninen toteutus, erityisen ilmeikäs hevonen."

S) Veera R. - Birkir frá Jón
14.5+15+13+13, ka: 13.875p - Oiva Ori
"Leimat hyvät ja mielenkiintoinen, omaperäinen tekniikka. Lyhyt ylälinja ja otj piilossa, joten takaosa ei täysin arvosteltavissa. Hyvät etujalat ja ryhdikäs etuosa, hyväkuntoiset ja rodulle ominaiset tuuheat jouhet. Suloinen, tarkkaavainen katse. Kaunis väri."

T) A.Paju - Abrazo Estrecho
19+19+19+18.5, ka: 0p - Laatu Ori
"Tasapainonen rakenteeltaan, rotuleima voisi olla vahvempi: melko lusitanomainen. Pään luusto raskas, takakoipi kurtistunut. Kouluratsulle ominanen, voimakas runko. Miellyttävä toteutus."

TUOMAREIDEN LISÄHEVOSET

1) A. Paju & A. Ismailov - Van Kheiron
17.5+18.5+18.5+18, ka: 18.125p - Laatu Ori
"Hyvät leimat, aavistuksen matalajalkainen ja typistyneet vuohisluut etujaloissa. Kaunis pää ja utelias katse. Hieman laskeva lautanen ja tammamainen takaosa. Karvapeite hyvässä, kiiltävässä kunnossa. Onnistunut tekniikka."