ARVO

Virtuaalinen piirroshevosten keskiarvorakennearvostelu

9. tilaisuus, helmikuu 2020


Säännöt:

- Tilaisuuteen otetaan maks. 20 hevosta arvioitavaksi
- Yhdeltä omistajalta maks. 1 hevonen tilaisuuteen
- 7. tilaisuudesta alkaen on ollut mahdollisuus ilmoittaa tilaisuuteen lisähevonen tietyin ehdoin, ks. osallistumisohjeet
- Hevosella täytyy olla sivuillaan piirretty rakennekuva
- Tammat vähintään 4 vuotta, orit/ruunat vähintään 3 vuotta
- Sivuilta tulee selvitä vähintään hevosen rotu, sukupuoli ja ikä
- Uusinta-arvioon ilmoitettavan hevosen arvostelussa on täytynyt olla vähintään yksi tilaisuus välissä

VIP 17.2.2019, tai kun tilaisuus on täynnä

Osallistuminen Keskustassa muodossa:
9. tilaisuus
Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

POISTA TÄHDET!

Halutessasi voit ilmoittaa hevosen myös jonoon:
9. tilaisuus
Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

JONO: Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

Sääntöuudistus: jono
- Jos tilaisuuteen jää vapaita paikkoja, tilaisuuteen voi tuoda ylimääräisen hevosen. Vapaat paikat täytetään seuraavin perustein:
        1. Edellisen tilaisuuden varsinaisten tuomareiden ylimääräiset hevoset (1kpl/tuomari)
            Tässä tilaisuudessa: Anne, Jesse, Lynn & Sage
        2. Edellisen tilaisuuden aputuomarin ylimääräinen hevonen (1kpl/aputuomari)
            Tässä tilaisuudessa: alaera
        3. Tilaisuuteen osallistuvien muiden henkilöiden ylimääräiset hevoset nopeusjärjestyksessä (1kpl/osallistuja)

Tuomarit: Sage, Anne, Elisa, Jesse & aputuomarina alaera


Tuomariksi? Tuomarilta vaaditaan ainoastaan näyttöä aktiivisuudesta virtuaalimaailmassa (esimerkiksi linkki omaan talliin tai vaikka yksityisen sivuille), anonyymien sekä epäaktiivisten tuomareiden välttämiseksi. Tuomarin ei tarvitse olla piirrosharrastaja, ainoastaan kiinnostus rakenteiden arvioimiseen riittää. Tuomarit saavat selkeät raamit arvioitavista osa-alueista, joista antavat numerohaarukan mukaan mielestään hevosen ansaitsemat pisteet. Hevosen lopullinen palkinto määräytyy kaikkien tuomareiden antamien pisteiden keskiarvon mukaan. Tuomarointi sitoo ainoastaan yhteen tilaisuuteen ja sen saattamiseen loppuun: jokaisessa tilaisuudessa tuomarit rekrytoidaan uudelleen.

Aputuomariksi? Helmikuun tilaisuudesta alkaen osallistujamäärää on nostettu kahteenkymmeneen. Tilaisuuksiin otetaan aputuomari, joka pisteyttää tarvittaessa tuomareiden piirtämillä kuvilla osallistuvat hevoset. Aputuomarilla on muita vähemmän arvioitavaa, ja tehtävä sopii kiireisempäänkin aikatauluun tai henkilölle, joka on kiinnostunut kokeilemaan tai harjoittelemaan tuomarointia.


Tuomarirekry ja osallistuminen Keskustassa


TULOKSET:


A) VRL-13283 - Blue Star Spartan
18.5+20.5+21+19, ka: 19.75p - Valio Ori
"Kavioita mahdoton arvostella, niiden näkyvyydellä ansaitsisi vielä paremmat pisteet. Kaunis, yksityiskohtainen väritys. Erinomaiset leimat. Käyttötyypilleen uskollinen rakenne ja lihaskunto."

B) aksu - AH Hösthäxa
20+21+20+20, ka: 20.25p - Valio Tamma
"Hyvät leimat, onnistunut toteutus rodunomaiseen juoksijatyyppiin. Mielenkiintoinen ja onnistunut kaunis väritystekniikka, hevosella hyväntuulinen ilme. Erityismaininta onnistuneista vuohistupsuista!"

C) VRL-12701 - Moirai
19+19+21+18, ka: 19.25p - Valio Tamma
"Näyttävä, onnistunut toteutus. Rodunomainen tamma, hyvä rungon syvyys ja lihaskunto. Selässä notkoa, lanne pitkähkö mutta vahvan oloinen. Sievä, suorapiirteinen pää."

D) VRL-14810 - Waywick
18+16.5+18+17, ka: 17.38p - Laatu Ori
"Kaunispiirteinen pää, ryhdikäs ja keveälinjainen urheiluhevonen. Saisi olla hieman lyhyempi rungostaan ja selkälinjastaan. Lihaksikkaat, melko kuivat jalat, hieman täyttyneet vuohiset."

E) Crimis & Kirstu - Bir-Rejeli VEC
17+17.5+18.5+18, ka: 17.75p - Laatu Ori
"Leimat erinomaiset. Esitysasento kaulan osalta vaikeuttaa arviointia. Runko tiivis ja lihaksikas, jalat luustoltaan puuttelliset ja antavat varsamaisen vaikutelman. Mielenkiintoinen tekniikka, jossa mukavasti käsinpiirtoa ja tietokonetyötä."

F) VRL-02207 - Sowi’ngwa
14.5+14.5+16+14, ka: 14.75p - Oiva Tamma
"Lihaksikas, kauniisti väritetty hevonen, jolla on erinomainen sukupuolileima. Hieman ponityyppinen kokonaisuus, mutta käyttötarkoitukseensa sopiva. Vasemmassa etujalassa aavistuksen vento vuohinen."

G) VRL-08817 - Livin’ Las Vegaz
16.5+18.5+18+16, ka: 17.25p - Laatu Tamma
"Viehättävä pää ja ilme, kauniisti kaartuva joskin raskaasti runkoon kiinnittyvä kaula. Eteen nojaileva ja etupainoinen kokonaisuus, takajalat saisivat tulla enemmän rungon alle ja takaosassa olla enemmän tehoa; ei aivan edullisin ratsun rakenne vaikka leimat ok."

H) Anne - JB Undertale
17+17+17.5+16, ka: 16.88p - Laatu Tamma
"Kuivakan, aavistuksen lihaksettoman oloinen. Siisti toteutus ja yleisilme, hyvin kaunis väri. Hyvät leimat. Kaunis pää ja hyvin kannettu kaula, hyvä rungon syvyys, lautanen voisi olla pidempi."

I) EP-Talli - Tanhun Tuhka
17+17+17.5+16, ka: 17.25p - Laatu Ori
"Tunnistettava juoksijatyyppinen suomenhevonen. Ikäisensä näköinen, varmasti varttuessaan ja paremmassa lihaskunnossa näyttävä hevonen. Säyseä ilme. Onnistunut lumisade-efekti, mutta häiritsee arviointia hieman."

J) VRL-12637 - Galah Whacker O’ Hara
15+12.5+14+16, ka: 14.375p - Oiva Tamma
"Tammaleima erinomainen, rotuleima kohtalainen. Tasapainoinen runko, joka kookas verrattuna päähän ja kaulaan. Kuiva, pieni pää, lyhyehkö kaula. Seisoo jalat ristissä. Etujaloissa vennot vuohiset. Selkeä tekniikka ja kaunis väri tammalla."

K) VRL-05265 - Kranich
19+19+19.5+19, ka: 19.13p - Valio Ori
"Valpas ja ryhdikäs, hyvät leimat. Etuosa takaosaa aavistuksen kehittyneempi, jalat hyväasentoiset. Väritystekniikka paikoin keskeneräisen oloinen, mutta silti miellyttävä ja persoonallinen."

L) Amanda S. - Bjällbrunna Etta
20+19.5+20+20, ka: 19.88p - Valio Tamma
"Hyvinrakentunut ja tasapainoinen kouluhevonen, esitetty hyvässä kunnossa. Sukupuolileima ei aivan yhtenäinen ja pää voisi olla hieman jalompi. Hyväasentoiset takajalat, vuohiset voisivat olla kuivemmat."

M) Anna - Demon Dance WH
16.5+18+16+16, ka: 16.63p - Laatu Ori
"Raskas, etupainoinen rakenne. Väritys paikoittain turhankin tummaa; hankaloittaa arvostelua. Kaunis kiiltävä karva, hienosti toteutettuja yksityiskohtia. Kaunispiirteiset korvat, melko hyvät leimat."

N) Kics - Vermilion
15.5+16.5+16+15, ka: 15.75p - Laatu Tamma
"Siisti toteutus ja väritys. Kaulassa saisi olla vähän enemmän massaa, nyt näyttää siihen suhteutettuna isopäiseltä. Seisoma-asento epätasapainoinen (VTJ selkeästi eri linjassa). Jää vähän latteaksi, valoja ja varjoja voisi käyttää vielä rohkeammin vaikka kauniita sävyjä on jo nyt."

O) R. - Dante Inferno
15+14.5+15+18, ka: 15.63p - Laatu Ori
"Dynaaminen asento, joka tuo kuvaan paljon mielenkiintoa. Rakennearvostelun kannalta aavistuksen työtä hankaloittava. Kaunis hohtava karva, vahva kaula. Hyväkuntoiset jalat. Etenkin vuohistupsut hyvin onnistuneet, sekä hevosella eläväinen ilme! Kuva arvosteluun pieni, linkki isompaan versioon olisi hyvä olla."

P) Kioja - Pretta frá Närhimäki
13+12.5+13+16, ka: 13.63p - Oiva Tamma
"Ryhdikäs ja kaunis pikkutamma. Aavistuksen korkeasäkäinen, ylälinja voisi olla tasapainoisempi: selkä pitkä, lautanen lyhyt. Karvassa kaunis kiilto ja harja sekä häntä hyvin onnistuneet. Pehmeä yleisvaikutelma. Etenkin takajaloissa turvotusta nähtävissä."

Q) Isabella - Rosengårds Kamila
14+16+15+14, ka: 14.75p - Oiva Tamma
"- Lempeän oloinen tamma. Pyöreä runko, jopa hieman tiineen oloinen. Takaosa hyvinmuodostunut, pystyhkö lapa. Kaula aavistuksen lihakseton. Jalat täyttyneet. Kaunis, kuiva pää. Nätti tekniikka ja ihana väri hevosella."

R) Anne - JB Moonbark
13+15+14+14, ka: 14p - Oiva Ori
"Ratsuhevoseksi pitkänmallinen ja raskasrunkoinen. Vahvan näköinen ja ryhdikäs, sukupuolileima kohdillaan. Tj pystyt vuohiset, suurikavioinen. Toteutuksessa voisi olla huolellisuutta."