ARVO

Virtuaalinen piirroshevosten keskiarvorakennearvostelu

13. tilaisuus, helmikuu 2021


Säännöt:

- Tilaisuuteen otetaan maks. 20 hevosta arvioitavaksi
- Yhdeltä omistajalta maks. 1 hevonen tilaisuuteen
- 12. tilaisuudesta alkaen edellisen tilaisuuden tuomareilla on ollut oikeus tuoda tilaisuuteen 1 lisähevonen, jota ei lasketa 20 osallistujan kiintiöön
- 7. tilaisuudesta alkaen ja 12. tilaisuudesta alkaen tarkentunein säännöin on muillakin ollut mahdollisuus ilmoittaa tilaisuuteen lisähevonen tietyin ehdoin, ks. osallistumisohjeet
- Hevosella täytyy olla sivuillaan piirretty rakennekuva
- Tammat vähintään 4 vuotta, orit/ruunat vähintään 3 vuotta
- Sivuilta tulee selvitä vähintään hevosen rotu, sukupuoli ja ikä
- Uusinta-arvioon ilmoitettavan hevosen arvostelussa on täytynyt olla vähintään yksi tilaisuus välissä

VIP 17.02.2021, tai kun tilaisuus on täynnä

Osallistuminen Keskustassa muodossa:
13. tilaisuus
Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

POISTA TÄHDET!

Halutessasi voit ilmoittaa hevosen myös jonoon:
13. tilaisuus
Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

JONO: Omistaja - <*a href="http://-alkuinen osoite">Hevosen nimi<*/a>

Jono & tuomareiden lisähevoset, päivitetty 12. tilaisuuden yhteydessä
- Osallistumismäärä on 12. tilaisuudesta alkaen 20 + 4 tuomareiden lisähevosta
            Tässä tilaisuudessa: Lynn, alaera, Anne, Inna
- Jos tilaisuuden 20:n hevosen kiintiöön jää vapaita paikkoja, tilaisuuteen voi tuoda ylimääräisen hevosen. Vapaat paikat täytetään seuraavin perustein:
        1. Edellisen tilaisuuden aputuomarin ylimääräiset hevoset (1kpl/aputuomari, etu koskee myös vara-aputuomaria)
            Tässä tilaisuudessa: Jesse, Kioja
        2. Tilaisuuteen osallistuvien muiden henkilöiden ylimääräiset hevoset nopeusjärjestyksessä (1kpl/osallistuja)

Tammikuun tilaisuuden tuomarit: Lynn, alaera, Kics ja Anne. Aputuomarina jodochus. Vara-aputuomari Kioja


Tuomariksi? Tuomarilta vaaditaan ainoastaan näyttöä aktiivisuudesta virtuaalimaailmassa (esimerkiksi linkki omaan talliin tai vaikka yksityisen sivuille), anonyymien sekä epäaktiivisten tuomareiden välttämiseksi. Tuomarin ei tarvitse olla piirrosharrastaja, ainoastaan kiinnostus rakenteiden arvioimiseen riittää. Tuomarit saavat selkeät raamit arvioitavista osa-alueista, joista antavat numerohaarukan mukaan mielestään hevosen ansaitsemat pisteet. Hevosen lopullinen palkinto määräytyy kaikkien tuomareiden antamien pisteiden keskiarvon mukaan. Tuomarointi sitoo ainoastaan yhteen tilaisuuteen ja sen saattamiseen loppuun: jokaisessa tilaisuudessa tuomarit rekrytoidaan uudelleen.

Aputuomariksi? Tilaisuuksiin otetaan aputuomari, joka pisteyttää tarvittaessa tuomareiden piirtämillä kuvilla osallistuvat hevoset. Aputuomarilla on muita vähemmän arvioitavaa, ja tehtävä sopii kiireisempäänkin aikatauluun tai henkilölle, joka on kiinnostunut kokeilemaan tai harjoittelemaan tuomarointia.


Tuomarirekry ja osallistuminen Keskustassa


TULOKSET


A) A. Paju & A. Ismailov - Styxnesse
19+20+18.5+18, ka: 18.875p - Laatu Tamma
"Tammaleima kiitettävä, rotuleima saisi olla vahvempi. Aavistuksen löysä takaa ja etupainoinen. Kaulan liittymä runkoon hieman voimaton. Kuiva, hyväprofiilinen pää. Värityksessä on kontrastia ja tekniikka on onnitunut sekä siisti."

B) Marjahilla - Viszontlátásra
16.5+16+15+16, ka: 15.875p - Laatu Tamma
"Upea, mieleenjäävä toteutus. Kaunis, pehmeä ja tarkka linejälki ja miellyttäviä värisävyjä. Hevonen on kuivassa, rasvattomassa kunnossa. Yleiset mittasuhteet onnistuneet. Kisber-felvereille tyypillinen täysiverityyppisyys näkyy. Sukupuolileima saisi olla selkeämpi. Esitysasento paikoin hankala arvioinnin kannalta, mikä aavistuksen alentaa pisteitä, mutta tekee kuvasta myös mieleenjäävän."

C) VRL-01544 - Bajonet
15.5+15+14+14.5, ka: 14.75p - Oiva Ori
"Todella eläväisen ja valppaan näköinen, ryhdikkäästi esiintyvä hevonen. Leimat hyvät, pyöreäpiirteinen pää aavistuksen ponimainen. Ahtaahko pään ja kaulan liittymä, alakaulaa. Hyvä viisto lapa ja rintakehän syvyys, lihaksikas etuosa, voisi olla takaa kehittyneempi. Suuriluiset jalat. Sukkien ja kavioiden väritys viimeistelemättömän näköistä muutoin rikassävyiseen, eloisaan toteutukseen nähden."

D) VRL-05175 - Altáriel Roux
19.5+19+19+19.5, ka: 19.25p - Valio Tamma
"Kaunis, viehättäväilmeinen tamma, jolla on keveä ja pitkä korkealle liittynyt kaula. Syvä rintakehä, hyväasentoiset jalat ja tasapainoisesti rakentunut kokonaisuus, esitetty huoliteltuna."

E) Anne - Kaarnan Salaliitto
19+18+18+19, ka: 18.5p - Laatu Ori
"Ryhdikäs ori. Hyvä pienhevostyyppi ja erittäin hyvät leimat. Tasapainoinen kokonaisuus. Pään asento korostaa pään ja kaulan liittymän ahtautta, rodunomainen kaula selkeällä liittymällä runkoon. Hyväluustoiset ja -asentoiset jalat, hyvä kavioaines."

F) Kristiina Korpi - Viisikon Pikkuliitäjä
16.5+17+16+18.5, ka: 17p - Laatu Ori
"Suloinen, valpas ja ryhdikkäästi esiintyvä hevonen. Leimat voisivat olla paremmat: pienhevostyyppinen ja ruunamainen. Kauttaaltaan löysässä lihaskunnossa. Pitkäkorvainen ja suuriturpainen, pään profiili kuitenkin rotuun sopiva. Raskaahko, alas liittyvä kaula. Jaloissa hyvä luusto, joskin ej kyynärvarren lihaksisto surkastunut. Todella kaunis värisävy ja ihana väritystekniikka, josta syntyy kaunista tekstuuria hevoseen."

G) aksu - AH Varjotemppu
22.5+22+21+22, ka: 21.875p - Valio Tamma
"Erinomaiset leimat, onnistunut juoksijatyyppinen tamma. Mittasuhteiltaan tasapainoinen kokonaisuus. Kaunis, rotutyypillinen pää ja miellyttävä ilme. Pitkä kaula ja lavat, tilava rintakehä. Etupolvet litteähköt ja sääret aavistuksen kurtistuneet. Kaunis, rikkaansävyinen pehmeä väritys, jota harkitut apuviivat ryhdistävät onnistuneesti."

H) Viivi Blankley - Prontoponzio
18+16+15.5+16.5, ka: 16.5p - Laatu Ori
"Pää aavistuksen pieni verrattuna runkoon. Kaunis väritystekniikka."

I) Valo - BAFF Arpegiar Segundorico
11+9+9.5+8.5, ka: 9.5p - ei palk.
"Todella näyttävä, ryhdikäs ja orimainen hevonen, jossa näkyy barokkityyppi. Hevosella on kaunis pää ja upeat, paksut ja kiharaiset jouhet, joiden sävy on kaunis. Kaula on hieman epäluonnollisen pysty ja etuosan kuvakulma hankaloittaa arvostelua, mikä on alentanut pisteitä. Kinner näyttää kiverältä. Värityksessä on nähty vaivaa taustaa myöten, ja kuvaa on mukava katsella runsaiden yksityiskohtien vuoksi."

J) Kioja - Rosegarden’s Warlock
15+14+15+13.5, ka: 14.375p - Oiva Ori
"Erittäin kaunis katse! Tyydyttävät leimat. Kevyt, urheilullinen tyyppi. Loiva lapa, tilava rintakehä ja hyväasentoiset joskin hieman epäsymmetriset etujalat. Takaosa hivenen etuosaa kehittymättömämpi, antaa nuoren vaikutelman. Kauniit, rikkaat värisävyt ja eläväisiä siveltimenvetoja, mukavaa liukumaa sävystä toiseen."

K) VRL-08817 - Sydney
17.5+17+18+17.5, ka: 17.5p - Laatu Tamma
"Kaunispäinen ja -katseinen hevonen, jolla on hyvä tammaleima. Pitkä, korkealle liittynyt kaula, avara pään ja kaulan liittymä. Etujalat kovin syvällä rungon alla. Korkea, selväpiirteinen säkä ja hyvä selkälinja. Esitysasento karjahevosmainen. Näyttää hivenen pihtikinttuiselta takaa. Kaunis väri."

L) Mari H - Frilla frá Húsavík
16.5+19+17.5+16.5, ka: 17.375p - Laatu Tamma
"Oikein tammamainen ilme, suloinen katse! Mukava, liukuvalla pehmeydellä toteutettu rikas voikkosävy. Ryhdikäs tamma. Takaosa suuri ja takajalat vetelän oloiset, etujaloissa huolellisempi toteutus.Ihanat runsaat ja hyväkuntoiset jouhet."

M) Alva - Mantarelli
12+12+10.5+10, ka: 11.125p - ei palk.
"Rotu- ja sukupuolileima hyvät, hevosen yleiskunto lihakseton ja aavistuksen kuivakka. Kaulan alalinja liioitellun kaareva, kaula ja lapa hyvän pituiset. Tammalle sopiva hivenen pitkä runko. Jalkojen luusto paikoin heiveröistä. Värityksessä nättejä, hyvin valittuja sävyjä. Työjälki voisi olla paikoin huolellisempaa."

N) Iivari von Hoffrén - Vappulan Välskäri
19+20+20+19, ka: 19.5p - Valio Ori
"Hyvät leimat, rodunomainen ja karismaattinen pää. Esitetty huoliteltuna ja hyvässä kunnossa. Jalka-asennoissa sanomisen varaa: ej sapeli ja seisoo hajallaan / eri tasossa, takana käyrät kintereet ja pystynpuoleiset vuohiset. Muilta osin tasapainoinen, varmaotteisesti toteutettu rakennepiirros."

O) Vihiniemi - Golden Criminal
15.5+15+14+14, ka: 14.625p - Oiva Tamma
"Todella viehättävä, eloisa ilme. Erittäin hyvät leimat. Rodulle ominainen syvä, pyöreälinjainen runko. Pitkä lanne, rodulle tyypillistä takakorkeutta melko runsaasti. Hieman hennot jalat ja pienet kaviot. Kauniit sävyt ja siveltimenvedot."

P) Anitta P. (VRL-11290) - Dannet
18.5+19+20+19, ka: 19.125p - Valio Tamma
"Hyvät leimat, lyhyt reisi. Pitkä ratsuhevosen kaula, kevyt runko, käyttötarkoitukseensa soveltuva olemus. Upea, yksityiskohtainen väritystekniikka."

Q) Cassandra - Erregina
14+15+14+13.5, ka: 14.125p - Oiva Tamma
"Erinomainen tammaleima. Kaunis, lempeä ilme. Paikotellen ponimaisia piirteitä. Erityisen onnistuneet jalat, joskin väritys voisi vielä seurailla ja ilmaista tarkemmin jalkojen lihaksistoa. Miellyttävä kokonaisuus."

R) Kioja - Heimdall Blackreach
15+15+16.5+15, ka: 15.375p - Laatu Tamma
"Mieleenjäävä, eloisailmeinen tamma. Hyvin kuivassa kunnossa, selkälinja lihkaseton, kun taas etenkin etuosassa runsaasti lihasta. Puutteellinen rungon syvyys. Mittasuhteet pääosin tasapainoiset ja leimat kunnossa. Rikkaita sävyjä värityksessä."

S) VRL-05175 - Skywards André
18+17+22+17.5, ka: 18.625p - Laatu Ori
"Todella ryhdikäs ja hyvässä kunnossa esitetty ori. Suurimmat puutteet on jalkojen luustossa ja toteutuksessa, kaulan ja rungon runsaisiin sävyihin ja tarkkaan väritykseen nähdeen jalat näyttävät keskeneräisiltä ja yksiulotteisilta. Muutoin komea ja urheiluhevosmainen kokonaisuus."

T) Crimis - Valovaeltaja
16.5+15+14+13.5, ka: 14.75p - Oiva Tamma
ei sanallista arviota

TUOMAREIDEN LISÄHEVOSET

1) Anne - JB Coruscation
17+15+17.5+18, ka: 16.875p - Laatu Ori
"Ryhdikäs, ylämäkeen rakentunut kokonaisuus. Korkealle asettunut kaula, pitkät vahvat lavat, hieman piirteetön säkä. Korkeajalkainen, kinnernivelet paksuhkot. Lempeä ja kaunis väritystekniikka."

2) A. Paju & A. Ismailov - Uncle Creepy
19+20+19+19.5, ka: 19.375p - Valio Ori
"Hyvät leimat. Upean värinen ori. Pää pienehkö, rotuun sopivat sirokärkiset korvat, kaula aavistuksen lyhyt. Hyvä syvä ja tilava rintakehä, timmissä kunnossa. Lanne heikko, selkälinjassa hieman puutteita. Vahva takaosa, nopean oloinen hevonen."